Росія перешкоджає присутності Посольства США на судах по справі Гершковича

Росія перешкоджає присутності Посольства США на судах по справі Гершковича

Укрінформ
Представники Посольства США в Москві не змогли потрапити на останнє судове засідання над журналістом WSJ Еваном Гершковичем через те, що російська сторона створила штучні перепони для цього, в тому числі логістичного характеру.

Про це повідомив у четвер у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вочевидь, ми дуже уважно стежимо за цим судовим процесом. Посольство (США – ред.) у Москві не змогло бути присутнім у залі суду», - зауважив представник Держдепу.

Він пояснив, що американським дипломатам, по-перше, пізно повідомили про час засідання, а, по друге, також мали місце додаткові логістичні перепони.

Крім того, він поінформував, що востаннє Еван Гершкович мав змогу бачитися з послом США Лін Трейсі 23 травня, після цього можливостей для консульських візитів не було.

Водночас Пател зазначив, що від самого початку було зрозуміло, що Еван не зробив нічого поганого, тож не було й підстав його затримувати.

«На сьогодні Росія не надала жодних доказів злочину та не змогла виправдати подальших причин утримання Евана під вартою»,- зауважив представник американського відомства.

Пател також наголосив, що США прагнуть якнайшвидшого звільнення американських громадян Евана Гершковіча і Пола Вілана з ув’язнення в Росії.

Читайте також: «Репортери без кордонів» закликали Кремль негайно звільнити журналіста Гершковича

«Ми хочемо, щоби вони обидва негайно повернулися додому, і ми продовжимо працювати над цим, поки вони не возз’єднаються зі своїми близькими»,- зауважив представник Держдепу.

У четвер російський суд закінчив слідство у справі репортера WSJ Евана Гершковича. Журналісту загрожує 20 років ув'язнення.

Як повідомляв Укрінформ, раніше офіційний Вашингтон наголошував, що російська сторона намагається використати американського журналіста для досягнення власних політичних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-