Рада ЄС сьогодні має розглянути три стратегії стримування Росії - МЗС Литви

Рада ЄС сьогодні має розглянути три стратегії стримування Росії - МЗС Литви

Укрінформ
Керівники зовнішньополітичних відомств країн ЄС, які проводять зустріч у Брюсселі, мають розглянути принаймні три ключові стратегії ЄС у подальшому стримуванні Росії.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС сказав заступник міністра закордонних справ Литви Сімонас Шатунас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо розглянути сьогодні три стратегії стримування Росії. Це означає, що ми маємо нарешті розпочати роботу над 15-м пакетом санкцій. Водночас ми маємо запровадити інструменти торговельної політики для стримування Росії», - сказав литовський урядовець.

За його словами, друга стратегія, яку мають сьогодні погодити міністри, – це реальна стратегія ЄС, спрямована на забезпечення перемоги для України, із потужною політичною підтримкою та з усією можливою фінансовою допомогою, включаючи використання в інтересах України відсотків від заморожених на території ЄС російських активів.

Читайте також: Міністри закордонних справ країн ЄС розглянуть санкції за гібридні атаки Росії

«Нарешті ми маємо відновити єдність в Європейському Союзі в тому, що стосується стратегії солідарності. Нам не потрібно більше ніяких «місій умиротворення». Нам потрібна потужна європейська політична єдність», - додав Шатунас.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої є продовження допомоги ЄС для України та розвиток ситуації на Близькому Сході.

На розгляді Ради міністрів ЄС залишаються сім законодавчих актів щодо військової допомоги для України в рамках Європейського фонду миру на суму близько 6 мільярдів євро. Ці законодавчі акти, запропоновані на розгляд міністрів високим представником ЄС, потребують консенсусного рішення та вже тривалий час блокуються Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-