Глава МЗС Нідерландів нагадав Сіярто, що ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС

Глава МЗС Нідерландів нагадав Сіярто, що ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп заявив про чітку позицію, що Росія є агресором, а ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“У Брюсселі зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Ми обговорили надзвичайно важливе значення щодо підтримки України з боку ЄС і НАТО, а також головування Угорщини в ЄС. Я підкреслив, що головування має виконувати свою роль чесного посередника та лояльно працювати з державами-членами”, - наголосив Велдкамп.

Він також зазначив, що “ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС. "Наша позиція чітка: Росія є агресором. Без України не може бути переговорів про Україну. Ми не схвалюємо нещодавні візити прем'єр-міністра Орбана, які суперечили цьому і тому викликали заперечення”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Заяви Угорщини, що ЄС «підтримує» війну в Україні, неприйнятні - Боррель

За його словами, Нідерланди готові до конструктивної співпраці під час угорського головування для досягнення позитивних результатів.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої є продовження допомоги ЄС для України та розвиток ситуації на Близькому Сході.

Фото: @ministerBZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-