У Пекіні 14 палестинських груп підписали «декларацію про єдність»

У Пекіні 14 палестинських груп підписали «декларацію про єдність»

Фото
Укрінформ
Представники чотирнадцяти конкуруючих за владу в Палестині палестинських політичних груп підписали в Пекіні декларацію про припинення розколу та зміцнення палестинської національної єдності.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ.

У переговорах, що проходили в Пекіні з 21 по 23 липня, взяли участь представники двох найбільших конкуруючих палестинських груп ФАТХ і ХАМАС, а також дипломати кількох країн, серед яких Єгипет, Саудівська Аравія і Туреччина.

Читайте також: США ввели санкції проти ізраїльтян і палестинців за дестабілізацію на Західному березі Йордану

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї у виступі на церемонії підписання декларації заявив, що його країна пропонує три кроки для встановлення тривалого миру на Близькому Сході, серед яких негайне припинення вогню в секторі Газа, формування в Газі дієздатного палестинського керівництва та сприяння набуттю Палестиною повноправного членства в ООН і реалізації «рішення про дві держави».

Читайте також: У МЗС Китаю сказали, чого чекають від візиту Кулеби

«Рішення про дві держави» матиме вирішальне значення на майбутнє. Міжнародне співтовариство має серйозно підтримати зацікавлені сторони в реалізації «трикрокового плану» Китаю». – зазначив Ван.

Як повідомляв Укрінформ, Парламент Ізраїлю (Кнесет) 18 липня схвалив більшістю голосами резолюцію проти утворення Палестинської держави.

Фото: МЗС Китаю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-