У Газі існує високий ризик поширення вірусу поліомієліту - ВООЗ

У Газі існує високий ризик поширення вірусу поліомієліту - ВООЗ

Укрінформ
Існує високий ризик поширення вірусу поліомієліту в секторі Гази та за межами анклаву через жахливу санітарну та медичну ситуацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel із посиланням на заяву Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Циркулюючий вакциноспоріднений поліовірус 2 типу був виявлений у зразках навколишнього середовища зі стічних вод у Газі, сказав Аяділь Сапарбеков, очільник групи із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я ВООЗ у Газі та на Західному березі ріки Йордан.

«Існує високий ризик поширення циркулюючого вакцинного вірусу поліомієліту в Газі, не лише через його виявлення, але й через жахливу ситуацію із очищенням води», – зауважив Сапарбеков, додавши, що спалах вірусу може статися і на міжнародному рівні.

Читайте також: Гуманітарної допомоги потребують близько 40% жителів України - ООН

За його словами, співробітники ВООЗ та ЮНІСЕФ прибудуть до Гази у середу, щоб зібрати зразки в рамках оцінки ризиків, пов’язаних із виявленням вірусу поліомієліту.

Сапарбеков сподівається, що результати аналізів зібраних зразків будуть відомі до кінця цього тижня, що дозволить чиновникам сфери охорони здоров’я видати рекомендації, зокрема щодо необхідність вакцинації населення анклаву, виду вакцини та вікової групи, якій необхідно зробити щеплення.

Раніше цього тижня Армія оборони Ізраїлю заявила, що розпочала програму вакцинації солдатів, які воюють у Газі, а також про роботу над полегшенням ввезення вакцин в анклав.

Читайте також: Необхідних щеплень торік у світі не отримали 14,5 мільйона немовлят - ООН

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ізраїльські військові заявили про продовження операції в центральній і південній частинах Гази, і віддали наказ про евакуацію біженців із гуманітарної зони у секторі Гази.

Фото: Mohammed Saber/EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-