Гуманітарної допомоги потребують близько 40% жителів України - ООН

Гуманітарної допомоги потребують близько 40% жителів України - ООН

Укрінформ
Через збройну агресію Росії більш як 14,5 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступниця Генерального секретаря цієї організації з гуманітарних питань Джойс Мсія.

“Більш як 14,5 млн людей, тобто близько 40% загального населення України, потребують певної гуманітарної допомоги. 56% цих людей - жінки й дівчата”, - сказала Мсія.

За її словами, з лютого 2022 року в ООН офіційно підтвердили загибель в Україні через війну 11 284 цивільних, ще 22 594 цивільні особи зазнали поранень.

“ВООЗ вже підтвердила 1878 ударів по закладах охорони здоровʼя, їхньому персоналу, транспортних засобах, складах і пацієнтах”, - зазначила заступниця Генсека ООН.

Читайте також: Росія убиває українських дітей, яких не може викрасти - Кислиця в ООН

Вона додала, що більш як 10 млн жителів України потребують негайної допомоги, аби впоратися зі стресом та іншими психологічними проблемами, повʼязаними з війною. “Ми дуже занепокоєні щодо 1,5 млн людей, дістатися до яких ми не змогли на окупованих РФ частинах Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Як усі люди, які проживають поруч з лінією фронту в Україні, вони точно потребують негайного доступу до медичної допомоги й ліків, продовольства та чистої питної води”, - наголосила Мсія.

У зв’язку з цим представниця ООН закликала негайно надати безперешкодний гуманітарний доступ до людей у зоні конфлікту, які цього потребують.

Читайте також: В ООН відреагували на ракетну атаку Росії по містах України та «Охматдиту»

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. За останніми даними, 42 людини загинули, серед них четверо дітей, 190 постраждалих

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит". Зруйновані два поверхи одного з корпусів площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-