На Тайвань суне потужний тайфун - закриті підприємства й офіси, скасовані всі авіарейси

На Тайвань суне потужний тайфун - закриті підприємства й офіси, скасовані всі авіарейси

Укрінформ
На Тайвані через наближення потужного тайфуну «Гаємі» (Gaemi) середа оголошена вихідним днем, фінансові ринки, офіси компаній і підприємства закриті, скасовані авіарейси в усіх аеропортах, а військові переведені в режим підвищеної готовності реагувати на надзвичайні ситуації.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

За даними метеорологів, тайфун «Гаємі» радіусом 250 кілометрів рухається в північно-західному напрямку з Філіппінського моря в бік материкового Китаю зі швидкістю 9-14 кілометрів на годину і вийде на сушу в середу вдень.

Фото: CWA

Швидкість вітру в тайфуні досягає 162 км/год з поривами до 198 км/год, проте метеорологи застерігають, що на суші потужність «Гаємі» може збільшитись.

Читайте також: Тайвань починає військові навчання з імітацією реальних бойових дій проти Китаю

Тайфун накриє увесь острів, і впродовж наступних двох днів жителі Тайваню потерпатимуть від проливних дощів і сильного вітру та спричинених ними повеней, зсувів ґрунту й інших природних катаклізмів.

Синоптики очікують, що за наступну добу середня кількість опадів на острові перевищить 350 міліметрів, а в деяких районах може сягнути навіть вище 500 мм.

За прогнозами, «Гаємі» залишить острів у п’ятницю до кінця дня.

Читайте також: В Афганістані через зливи загинули 40 людей, ще 350 - постраждали

Щоб уникнути жертв і мінімізувати збитки, уряд Тайваню оголосив середу вихідним днем, офіси компаній і підприємства закриті, в аеропортах скасовані всі авіарейси на найближчу добу, перекрито рух центральним шосе, що йде через увесь острів, а також деякими іншими автомагістралями. Військові переведені у підвищену готовність до реагування на надзвичайні ситуації. пов’язані з негодою.

Читайте також: В Ефіопії внаслідок двох зсувів ґрунту загинули понад 200 людей

Як повідомляв Укрінформ, небезпечні зливові паводки в американських штатах Арканзас та Міссурі спричинили евакуацію людей і змили щонайменше один міст після місячної норми дощів, які випали всього за кілька годин.

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-