Росія запровадила санкції проти ще 15 британців

Росія запровадила санкції проти ще 15 британців

Укрінформ
МЗС Росії розширило санкції щодо Великої Британії, додавши до списку осіб, які потрапили під обмеження, ще 15 британських підданих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зовнішньополітичне відомство країни-агресора зазначило, що перелік поповнився "керівниками підприємств ВПК, які постачають продукцію або надають послуги" українській владі, а також "експертами і публіцистами, що виступають з антиросійських позицій з оборонної проблематики та теми СВО" (як російська влада називає повномасштабне вторгнення в Україну). Крім того, до списку санкцій внесені особи, "залучені до підготовки українських військових".

Повний перелік нев'їзних британців наведено на сайті МЗС РФ. Серед них – член ради директорів оборонної компанії BAE Systems PLC Ангус Кокберн, виконавчий директор Paradigm Security Solutions Limited Роберт Паксман, оглядач The Daily Telegraph Томас Шарп.

Читайте також: Американський Центр стратегічних досліджень CSIS потрапив до списку «небажаних» у Росії

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок російське МЗС повідомило про заборону на в'їзд для 13 японських громадян. Серед тих, хто потрапив під санкції, голова правління Toyota Motor Тойода Акіо і засновник корпорації Rakuten, що володіє Viber Messenger, Мікітані Хіросі.

Велика Британія та Японія входять до країн, які після початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року ввели кілька пакетів жорстких економічних та інших санкцій проти РФ, засудивши її агресію щодо сусідньої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-