Литва позбавила громадянства шістьох осіб за приховування паспортів РФ

Литва позбавила громадянства шістьох осіб за приховування паспортів РФ

Укрінформ
Після перевірок, проведених Департаментом міграції Литви, шістьох людей було позбавлено громадянства країни за приховування факту отримання російського громадянства та неповідомлення про це в установленому порядку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

З початку цього року для аналізу потоків пасажирів, які часто подорожують між Литвою та Росією чи Білоруссю на перевірку відібрали майже 2 тисячі осіб. У ході перевірок було встановлено, що шість громадян Литви не лише приховали факт набуття російського громадянства, а й взагалі не мають права на подвійне громадянство. Ніхто з цих людей не співпрацював із Департаментом міграції Литви та не відгукнувся на запити надати документи, що підтверджують їхнє право на подвійне громадянство.

Після виявлення таких обставин Департамент міграції ініціював процедуру позбавлення громадянства Литви. Вона була завершена після підписання наказу міністром внутрішніх справ Агне Білотайте, згідно з яким зазначені шість осіб позбавлені громадянства Литви.

Також з'ясувалося, що 1,7 тисячі «мандрівників», щодо яких проводилася перевірка, на законних підставах мають подвійне громадянство Литви та Росії або Литви та Білорусі, або є громадянами Литви і мають дозвіл на тимчасове проживання в іноземній державі.

Наразі Департамент міграції продовжує перевірки кількох сотень людей та уточнює отриману інформацію. За попередніми даними, буде запропоновано позбавити громадянства Литви ще кількох людей.

Читайте також: Литва заборонить в'їзд автомобілів із білоруськими номерами

Департамент міграції нагадує, що громадянин Литовської Республіки, який отримав громадянство іншої держави, зобов'язаний протягом двох місяців письмово повідомити Департамент міграції про це. Особа, яка не виконала цей обов'язок у встановлений строк, підлягає покаранню згідно зі статтею 532 Кодексу адміністративних правопорушень. У статті передбачено штраф від €300 до €850.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня президент Литви Гітанас Науседа підписав указ про позбавлення литовського громадянства артистки балету Ілзи Лієпи, яка проживає у Росії та підтримує агресивну політику президента РФ.

 Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-