Латвія перевіряє інформацію про поїздку своїх громадян до «Артеку» в окупованому Криму

Латвія перевіряє інформацію про поїздку своїх громадян до «Артеку» в окупованому Криму

Укрінформ
Латвійська Служба держбезпеки (VDD) звернула увагу на публічно доступну інформацію щодо присутності осіб з латвійськими паспортами в таборі «Артек» в окупованому РФ Криму і розпочала у цьому зв’язку перевірку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на латвійського мовника LSM.

Раніше пропагандистські ЗМІ писали, що до дитячого табору «Артек» в тимчасово окупованому Криму прибули діти із 60 країн - із Азії, Європи, зокрема з Латвії, Литви та Естонії.

VDD неодноразово попереджало громадськість про високі ризики вербування та інтересу з боку спецслужб під час відвідин країни-агресора РФ та її найближчої союзниці Білорусі. З таким самим ризиком пов’язане і відвідування окупованих РФ територій України.

Держбезпеки Латвії нагадує, що дії розвідок РФ та Білорусі стали агресивнішими. Спецслужби цих країн намагаються скористатися будь-яким способом, щоб отримати інформацію про країни НАТО та Євросоюзу, в тому числі про Латвію.

При цьому можливості латвійських держустанов щодо надання допомоги жителям Латвії, які потрапили у складну ситуацію в РФ, обмежені, підкреслює VDD.

Читайте також: У Латвії засудили прокремлівську активістку, яка прославляла воєнні злочини РФ

Вже протягом тривалого часу Кремль намагається впливати на молодь, що живе поза РФ, за допомогою дезінформації і пропаганди, щоб виправдати агресивну зовнішню політику РФ і підготувати тих, хто просуватиме її інтереси в інших країнах.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Служба державної безпеки Латвії (VDD) звернулася до прокуратури із проханням розпочати кримінальне переслідування громадянина цієї держави за участь у війні в Україні на боці збройних сил РФ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-