Британські винищувачі Eurofighters наступного року патрулюватимуть небо Польщі

Британські винищувачі Eurofighters наступного року патрулюватимуть небо Польщі

Укрінформ
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив, що з наступного року британські винищувачі Eurofighter Typhoon охоронятимуть небо у польському повітряному просторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TVP.

«Ми маємо однаковий підхід до безпеки в Європі та в усьому світі. Польща та Сполучене Королівство єдині у захисті демократії та свободи», – заявив міністр оборони Польщі на брифінгу для преси.

Урядовець зазначив, що одним із результатів його переговорів з британським колегою Джоном Гілі стала декларація про відправку 4-6 винищувачів в рамках місії Baltic Air Policing для патрулювання польського повітряного простору наступного року.

«У Ясьонці (село на південному сході Польщі - ред.) також працює система Sky Saber. Дякуємо за розгортання цієї системи в Польщі до кінця цього року», – сказав Косіняк-Камиш, який також є віцепрем’єр-міністром Польщі.

Міністр оборони Великої Британії підтвердив посилення військової співпраці та подякував Польщі за допомогу Україні.

Читайте також: Посол Зварич пояснив, чому Польщі вигідно збивати російські ракети над Україною

Як повідомлялося, ексміністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич в коментарі Укрінформу висловив припущення, що польські літаки МіГ-29 можуть з'явитися в Україні приблизно через пів року, що залежатиме від термінів їх заміни на нові американські F-35.

Фото: Wikimedia / Krasimir Grozev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-