У США заарештували двох лідерів мексиканського картелю «Сіналоа»

У США заарештували двох лідерів мексиканського картелю «Сіналоа»

Укрінформ
Мексиканський наркобарон Ісмаель «Ель Майо» Замбада та один із чотирьох синів його колишнього партнера Хоакін «Ель Чапо» Гусман були заарештовані американською владою в четвер в Ель-Пасо, штат Техас.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зазначається, що цю новину підтвердили в Міністерстві юстиції США.

Мексиканський федеральний чиновник на умовах анонімності повідомив AР, що Замбада і Гусман Лопес прибули до США на приватному літаку і здалися владі.

Замбада і Гусман Лопес контролювали контрабанду наркотиків до Сполучених Штатів, а «також пов'язане з цим насильство», заявив директор ФБР Крістофер Рей, додавши, що тепер вони «постануть перед правосуддям у Сполучених Штатах».

Замбада, який десятиліттями очолював потужний картель «Сіналоа» разом з Хоакіном «Ель Чапо» Гусманом, є одним з найвідоміших наркоторговців у світі. Він керував контрабандними операціями картелю, залишаючись при цьому в тіні, а уряд США пропонував винагороду в розмірі до 15 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе затримати Замбаду.

У США Замбаді і Гузману Лопесу представлені звинувачення у низці кримінальних правопорушень, зокрема у наркотрафіку.

Читайте також: У Мексиці через добу після виборів убили жінку-мера

В останні роки сини Гузмана очолювали фракцію картелю, відому як «маленькі Чапос», або «Чапітос», яка була визнана основним експортером фентанілу на американський ринок.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 року уряд Мексики офіційно видав правоохоронним органам США Овідіо Гузмана, сина сумнозвісного ув’язненого наркобарона “Ель Чапо”.

Самого “Ель Чапо”, який був главою наркокартелю Сіналоа, екстрадували до США в 2017-му році. У 2021-му Держдеп США оголосив винагороду 5 млн дол за інформацію, яка б дозволила арештувати чи засудити його сина Овідіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-