Міністерка оборони Чехії здійснила візит в Україну

Міністерка оборони Чехії здійснила візит в Україну

Фото
Укрінформ
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова здійснила триденний візит в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

Візит міністерки оборони Чехії Яни Чернохової до України/Фото: mocr.army.cz

За час триденного візиту Чернохова вшанувала пам’ять чехословацьких легіонерів і солдатів, які загинули у Другій світовій війні, а також військовослужбовців із Чехії, які боролися у складі австро-угорської армії.

«Ми відвідали місця, тісно пов’язані із нашими воїнами, які брали участь у Першій та Другій світових війнах. Про жертв як великих воєн, так і про героїв Східного фронту необхідно пам’ятати навіть у світлі нинішньої безглуздої агресії путінської Росії», - сказала Чернохова.

Крім цього, очільниця чеського оборонного відомства вшанувала пам’ять українських воїнів та поспілкувалася з представниками місцевої влади про можливе надання гуманітарної допомоги перед майбутньою зимою. Чернохова подякувала владі за турботу про чеські військові могили.

Раніше Чернохова поклала квіти в пам’ять про чехословацьких воїнів Другої світової війни на кладовищі у селі Садгора поблизу українсько-румунського кордону, яке нині включене до складу Чернівців.

Учасники делегації, до якої входили директор Військово-історичного інституту Алеш Книжек та директор Відділу ветеранів війни та воєнних поховань Міноборони Роберт Спейхал, обговорили із представниками місцевого управління можливість здійснити реконструкцію меморіалу.

Читайте також: Чехія готова й далі шукати боєприпаси для України по світу, але потрібні кошти

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня Чернохова заявила, що Чехія розпочинає другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України під назвою «Ініціатива-2025», до якого долучаться п’ять збройових компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-