Президент Фінляндії про удар по аеродрому «Оленья»: Треба звикати, що поблизу наших кордонів іде війна

Президент Фінляндії про удар по аеродрому «Оленья»: Треба звикати, що поблизу наших кордонів іде війна

Укрінформ
Президент Фінляндії Александр Стубб у контексті повідомлень про удар дронами по летовищу в Мурманській області неподалік від фінського кордону заявив, що у фінів немає приводу для занепокоєння щодо подібних інцидентів.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

За його словами, міжнародна ситуація залишається напруженою, однак фінам не варто турбуватися стосовно подібних інцидентів.

"Нам потрібно звикнути до того, що неподалік наших кордонів йде війна. І нам треба звикнути до того, що Україна використовуватиме всі засоби для перемоги у цій війні. І Росія продовжить свої гібридні атаки. Залишайтеся спокійними та пильними, і у нас не буде серйозних проблем", – сказав Стубб.

Він також запевнив, що у Фінляндії "стежать за ситуацією та готові реагувати". 

"Звичайно, ми перебуваємо в контакті, наприклад, з прем'єр-міністром Швеції щодо того, як слід реагувати на цю атаку та інші. Я перебуваю на постійному зв'язку з прем'єр-міністром (Фінляндії – ред.) у ці дні", - сказав президент.

Читайте також: У Фінляндії розкрили нові подробиці порушення територіальних вод російським кораблем

Як повідомляв Укрінформ, уночі та вранці 27 липня у Росії під час операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України були атаковані три військові аеродроми, уражений нафтопереробний завод і пошкоджений надзвуковий бомбардувальник.

Дрони атакували військовий аеродром в Енгельсі Саратовської області, військовий аеродром «Дягілєво» в Рязанській області та військовий аеродром «Оленья» в Мурманській області, що менш як за 200 кілометрів від кордону з Фінляндією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-