Біткойн подорожчав після промови Трампа на підтримку криптовалют

Біткойн подорожчав після промови Трампа на підтримку криптовалют

Укрінформ
Біткойн досяг найвищого рівня з середини червня після того, як Дональд Трамп пообіцяв сприяння криптовалюті, а очікування зниження процентної ставки Федеральної резервної системи США (ФРС) підсилили настрої інвесторів.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Біткойн досягнув шеститижневого максимуму у понеділок, подорожчавши на 2,6%, і коштував 69 462 долари. Менші токени, такі як Ether, Solana і Dogecoin, також зросли.

Зростання відбулося після того, як кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв зробити США «криптовалютною столицею планети і біткойн-наддержавою», якщо він повернеться в Білий дім після виборів у листопаді.

Виступ Трампа на біткойн-заході в Нешвіллі закріпив криптовалюту «як ключовий інструмент передвиборчої торгівлі», - зазначив керівник дослідницького відділу Pepperstone Group Кріс Вестон.

Тим часом, очікується, що засідання ФРС, яке відбудеться цього тижня, закладе основу для початку циклу зниження ставок - перспектива, яка підняла настрій на ринках.

Ціна біткойна зараз приблизно на $4 400 нижча за рекордну позначку в майже $74 000, досягнуту в березні. Цього року приплив коштів до спеціалізованих американських біржових фондів сприяв зростанню курсу токена.

Читайте також: Трамп заявив християнам, що їм більше не доведеться голосувати в майбутньому

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп розкритикував віцепрезидентку Камалу Гарріс за підхід нинішньої адміністрації до регулювання криптовалют і пообіцяв їхнім прихильникам всіляке сприяння індустрії цифрових активів.

Фото: dt.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-