Потенційна корейська війна коштуватиме світу вдвічі дорожче за вторгнення РФ в Україну - Bloomberg

Потенційна корейська війна коштуватиме світу вдвічі дорожче за вторгнення РФ в Україну - Bloomberg

Укрінформ
Повномасштабний конфлікт на Корейському півострові може спричинити загибель мільйонів людей і коштувати світовій економіці 4 трильйони доларів впродовж її першого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За підрахунками агентства, потенційна корейська війна коштуватиме світу 3,9% ВВП — це більш ніж удвічі більше, ніж збитки від нападу Росії на Україну.

Зазначається, що на столицю Сеул та прилеглі території припадає 81% виробництва чипів Південної Кореї та 34% загального обсягу виробництва.

Ці товари доставляються через південні порти, включаючи Пусан — четвертий за завантаженістю у світі — клієнтам у Китаї, Японії, Європі та США.

Як і Тайвань, роль Південної Кореї як великого виробника мікросхем означає, що її значення для світової економіки виходить за межі розміру її ВВП.

Якщо південнокорейський експорт електроніки буде припинено, це спричинить шок для світової економіки.

Південна Корея виробляє 4% усіх електронних компонентів, які використовуються на заводах у всьому світі, і близько 40% усіх мікросхем пам’яті.

У 2022 році такі сектори, як електроніка та автомобілебудування, які використовують напівпровідники як важливу сировину, становили 30% ВВП у Тайвані, 11% у Китаї та 8% у Японії.

Читайте також: США, Японія і Південна Корея підписали меморандум про співпрацю у безпековій сфері

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що альянс його країни зі Сполученими Штатами Америки підвищено до рівня ядерного, здатного стримувати будь-які ядерні загрози Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-