У Берліні відповіли на погрози Путіна відновити виробництво ракет середньої дальності

У Берліні відповіли на погрози Путіна відновити виробництво ракет середньої дальності

Укрінформ
Розміщення у Німеччині американських ракет буде фактором стримування, а погрози Путіна вжити «контрзаходів» нікого не лякають.

Про це заявила на брифінгу заступниця речника федерального уряду ФРН Крістіне Гоффманн, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже детально обґрунтували, чому ці озброєння мають бути розміщені тут (у Німеччині - ред.). Росія змінила стратегічний баланс у Європі та погрожує Європі і Німеччині ракетами. Тому … було ухвалено відповідне рішення. Йдеться включно про стримування», - заявила Гоффманн.

Представниця німецького уряду запевнила, що Німеччина виступає за повернення до режиму контролю над озброєннями.

За її словами, у Берліні взяли до уваги висловлені Володимиром Путіним під час військово-морського параду у Санкт-Петербурзі 28 липня погрози щодо планів відновити виробництво ракет середньої дальності та вжити «дзеркальних заходів» на дії США та їхніх партнерів.

Водночас речник Міністерства закордонних справ Себастіан Фішер підкреслив: «Ми не дозволимо залякати себе такими погрозами».

Дипломат зауважив, що путінський режим нарощує ядерний арсенал роками. Саме Кремль порушив Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, а нині веде загарбницьку війну. І Європа має щось цьому протиставити.

Читайте також: Британія розроблятиме далекобійні ракети для протидії ядерній зброї Росії - The Times

Як повідомлялося, про плани США тимчасово розмістити на території ФРН ракети Tomahawk, зенітні ракети SM-6 і нові зразки далекобійної гіперзвукової зброї було оголошено під час саміту НАТО у Вашингтоні. Ракети мають почати розміщувати з 2026 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-