Японія вперше передасть США ракети для Patriot

Японія вперше передасть США ракети для Patriot

Укрінформ
Японія вперше після послаблення правил експорту військового обладнання передасть США ракети-перехоплювачі PAC-3 вітчизняного виробництва для ЗРК Patriot.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Раніше експорт будь-якого військового обладнання, виготовленого в Японії, місцевими законами був заборонений.

Минулого року уряд країни вніс зміни до керівних принципів оборонного експорту й дозволив передавати військове обладнання, вироблене в країні за ліцензією іноземної компанії, до країни, де знаходиться ліцензіар. Оскільки PAC-3 виробляються в Японії за ліцензією американської корпорації Lockheed Martin, їх поставки до США відповідають новим правилам.

Японські підприємства виробляють ракети-перехоплювачі для систем ППО, в тому числі й ЗРК Patriot, уже майже два десятиліття, проте всі передають Повітряним силам самооборони Японії. Нинішня угода, укладена Міністерством оборони країни з американською стороною, стала першим випадком, коли Японія передає військове обладнання, ракети PAC-3, відповідно до переглянутих керівних принципів.

Читайте також: США модернізує свою військову присутність в Японії

У Токіо не розкрили, скільки перехоплювачів буде відправлено до США, лише зауважили, що загальна вартість угоди становить близько $19,5 мільйонів.

У повідомленні зазначається, що експорт до США виготовлених у Японії ракет PAC-3 відбувається в той час, коли Сполучені Штати відчувають дефіцит таких перехоплювачів через передачу великої кількості цих ракет Україні для захисту від російських атак.

Як повідомляв Укрінформ, міністр освіти, культури, спорту та науки Японії Моріяма Масахіто у понеділок 29 липня відвідав Ірпінь і Бучу Київської області, а також ознайомився з навчанням українських студентів Немішаївського фахового коледжу у Бучанському районі.
Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-