З Перу виставили усіх дипломатів Венесуели

З Перу виставили усіх дипломатів Венесуели

Укрінформ
Після офіційного оголошення Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів у Венесуелі, уряд Перу наказав усім венесуельським дипломатам покинути країну впродовж 72 годин.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на МЗС Перу.

Зазначається, що це рішення міністерство закордонних справ Перу пояснило “вагомими й свавільними рішеннями, ухваленими венесуельським режимом”. Учора з Венесуели був також відкликаний посол Перу.

Reuters додає, що глава МЗС Перу Хавʼєр Гонсалес-Олаечеа раніше заявив, що його уряд не прагне розривати дипломатичні відносини із Венесуелою, “але не може виключити цього”. За його словами, кілька держав Південної Америки координують свої позиції й дії щодо Венесуели.

Читайте також: У США не відкидають нових санкцій проти Венесуели після оголошення «перемоги» Мадуро

Зауважимо, що у Перу проживає одна із найбільших у світі венесуельських діаспор, більшість членів якої покинули Венесуелу протягом останніх років.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю у Венесуелі відбулися президентські вибори. Про перемогу на них заявив і чинний президент Ніколас Мадуро, і головний опозиційний кандидат Едмундо Гонзалес. У країні розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-