У РФ чоловіка засудили до 7 років ув'язнення за підготовку до підпалу військкомату

У РФ чоловіка засудили до 7 років ув'язнення за підготовку до підпалу військкомату

Укрінформ
У Росії засудили жителя Єсентуків Сергія Станчева до семи років позбавлення волі за підготовку до підпалу військкомату у Ставропольському краї.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Перші два з половиною роки засуджений має провести у в'язниці, решту строку – у колонії загального режиму.

За версією слідства, Станчев у січні 2023 року зв'язався телефоном з якимось українським проєктом, щоб "вступити в збройне формування". Після цього він нібито підтримував контакт і співпрацював "на конфіденційній основі" з представником легіону "Свобода Росії".

Стверджується, що Станчев знімав військкомат на відео і звітував перед представником легіону, і погодився підпалити будівлю "з метою дестабілізації діяльності органів влади", але "не зміг довести злочин до кінця, оскільки його затримали силовики".

Читайте також: У Криму продовжили арешт чотирьом активістам, затриманим у березні

Про затримання жителя Єсентуків, який планував підпалити "адміністративну будівлю міністерства оборони", ставропольське управління ФСБ звітувало наприкінці березня.

Як повідомлялося, в Росії з початку повномасштабної російської агресії проти України приблизно 550 осіб стали фігурантами кримінальних справ про підпали або спроби підпалів військкоматів, адміністративних будівель та об'єктів залізничного транспорту.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-