Китай посилює правила експорту військових дронів - Bloomberg

Китай посилює правила експорту військових дронів - Bloomberg

Укрінформ
Влада Китаю посилила правила експорту безпілотників, призначених для військового використання, на тлі критики з боку США та їхніх союзників через допомогу Пекіна Росії.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Безпілотники з високоточним вимірювальним обладнанням додані до «чорного списку» для експорту низкою відомств, включаючи Центральну військову комісію.

Зміни набудуть чинності з 1 вересня.

Водночас Міністерство торгівлі КНР повторило свою позицію, що цивільне обладнання не повинне використовуватися для «розповсюдження зброї масового знищення, тероризму чи військових цілей».

Китайська влада оголосила про нові правила щодо безпілотників через декілька днів після візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Офіційний Пекін неодноразово заперечував критику Заходу, що він надає Росії товари подвійного призначення для військового застосування.

Європейські чиновники нещодавно заявили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський, який вже використовується на війні.

Китай це заперечує, стверджуючи, що «не постачав зброю жодній із сторін конфлікту в Україні та суворо контролює експорт товарів подвійного призначення».

Читайте також: Блінкен попередив Ван Ї про наслідки, якщо Китай не припинить підтримки ВПК Росії

Як повідомлялося, минулого тижня глава МЗС України Дмитро Кулеба на запрошення китайської сторони здійснив триденний робочий візит до Пекіна.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-