У РФ затримали главу «Воєнторгу» у справі про розкрадання

У РФ затримали главу «Воєнторгу» у справі про розкрадання

Укрінформ
Керівника російської компанії "Воєнторг" затримано у справі про розкрадання в особливо великому розмірі під час виконання контрактів для потреб міністерства оборони РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свободаз посиланням на російське МВС.

Ім'я голови "Воєнторгу" у повідомленні відомства не згадується. Генеральним директором компанії з 2012 року значиться Володимир Павлов. Також повідомляється про затримання співробітників компанії та "співучасників" у Москві, Північній Осетії, Ставропольському краї та Псковській області. Їм висунуто звинувачення у шахрайстві в особливо великому розмірі, яке передбачає до 10 років позбавлення волі.

За версією російського слідства, підозрювані з 2019 по 2022 роки закуповували продукцію, "армійські несесери", через підконтрольні організації, після чого продали їх Міноборони через держконтракти приблизно за 625 мільйонів рублів. Слідство вважає, що сума завищена на 400 мільйонів ($4,65 млн).

Зазначається, що "Воєнторг", який залишається єдиним постачальником майна речової служби для російської армії, згадується в корупційній справі колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова. Наприкінці липня стало відомо, що його заарештовано через постачання до російських військ неякісного харчування за завищеною вартістю.

Сьогодні ж два джерела повідомили про арешт колишнього начальника філії "Будівельне управління Центрального військового округу" Військово-будівельної компанії Сергія Сухова. Наприкінці липня військові слідчі порушили стосовно нього справу про шахрайство в особливо великому розмірі.

Роботу Військово-будівельної компанії курував арештований у квітні колишній заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов. Його звинуватили у отриманні хабаря у розмірі понад мільярд рублів від субпідрядників. Провину Іванов не визнав.

В останні місяці, крім Іванова, було заарештовано ще низку високопосадовців Міноборони або діячів, пов'язаних з російським військовим відомством. Серед них – начальник Головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов та заступник начальника Генштабу генерал-лейтенант Вадим Шамарін. Їх підозрюють у хабарі.

У травні також заарештували начальника департаменту Міноборони із забезпечення державного оборонного замовлення Володимира Вертелецького у справі про зловживання повноваженнями. Згідно з обвинуваченням, його дії завдали шкоди Міноборони на 70 мільйонів рублів.

Читайте також: У Росії Держдума відхилила відстрочку від мобілізації для багатодітних батьків

9 липня стало відомо про смерть голови Управління державної експертизи Міноборони Росії Магомеда Хандаєва, який перебував у прямому підпорядкуванні Тимура Іванова. Про процесуальні дії щодо Хандаєва не повідомлялося. В останні роки він обіймав посади гендиректора управління замовника капітального будівництва Міноборони та головного управління спеціального будівництва.

Як повідомлялося, слово «воєнторг» стало резонансним в російському інформаційному полі в 2014 році під час окупації українського Криму. Тоді президент РФ Володимир Путін заявив, що російських військ там немає, а російську військову форму, в яку вдягнені озброєні люди в балаклавах, можна купить «в будь-якому воєнторзі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-