Республіканці у Конгресі стурбовані поглядами Трампа на безпеку та зовнішню політику - ЗМІ

Республіканці у Конгресі стурбовані поглядами Трампа на безпеку та зовнішню політику - ЗМІ

Укрінформ
Законодавці Республіканської партії США, які опікуються питаннями національної безпеки, стурбовані все більшим розходженням з Дональдом Трампом у таких питаннях як війна в Україні, збереження НАТО та захист Тайваню від китайської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

"Законодавці-республіканці, які опікуються питаннями національної безпеки, стурбовані тим, що вони бачать зростаючий розкол між ними та колишнім президентом Трампом щодо ключових питань, зокрема, війни в Україні, збереження альянсу НАТО та захист Тайваню від китайської агресії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що дії Трампа впродовж останніх трьох тижнів викликали занепокоєння серед сенаторів - республіканців, які на початку цього року проголосували за схвалення десятків мільярдів доларів на стримування вторгнення РФ в Україну та стримування Китаю від нападу на Тайвань.

Сенатори від Республіканської партії, які опікуються питаннями національної безпеки, розцінили запрошення Трампа прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану відвідати його у Мар-а-Лаго після саміту НАТО у Вашингтоні як тривожний розвиток подій, враховуючи тісні зв’язки Орбана з президентом РФ Володимиром Путіним та його спроби підірвати підтримку НАТО на оборону України, йдеться у повідомленні.

Сенатори від Республіканської партії, які підтримують участь США у війні в Україні, були налякані, коли Трамп обрав своїм напарником сенатора Дж. Д. Венса (штат Огайо), який був одним з найбільших противників схвалення пакета допомоги Україні у Конгресі, та заяви Трампа про те, що Тайвань має платити більше за свою оборону.

Серед іншого, сенатори розцінили зустріч Трампа з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном після саміту НАТО у Вашингтоні як тривожну подію, враховуючи тісні зв'язки Орбана з Путіним та його зусилля, спрямовані на підрив підтримки України з боку НАТО.

Один сенатор-республіканець, який побажав залишитися анонімним, сказав, що "це велике питання", чи підтримає Трамп допомогу Україні та чи стане він на захист Тайваню в разі нападу Китаю.

Інший сказав, що його колеги з Республіканської партії, зокрема лідер сенатської меншості Мітч Макконнелл, не задоволені останніми кроками та заявами Трампа щодо того, якою може бути зовнішня політика його майбутньої адміністрації.

Читайте також: Гарріс наздогнала Трампа за рейтингом у ключових штатах - опитування

"Його (Трампа. – ред.) інстинкт завжди спрямований на невтручання, обережність. Я не знаю, чи є якась чітко сформована філософія щодо цього. Це просто його інстинкт. Він робить це інтуїтивно, і його інстинкт – це невтручання", – сказав ще один республіканець на умовах анонімності.

Як повідомлялося, частина республіканців у Палаті представників висловлює невдоволення у зв’язку з тим, що кандидат у президенти Дональд Трамп обрав молодого сенатора Джей Ді Венса в якості віцепрезидента, який не має досвіду та не зможе об’єднати партію.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-