Ізраїль зробить усе, щоб Іран не отримав доступу до ядерних технологій - посол Бродський

Ізраїль зробить усе, щоб Іран не отримав доступу до ядерних технологій - посол Бродський

Укрінформ
Ізраїль зробить усе дипломатичним або іншим шляхом, щоб Іран не зміг отримати доступ до ядерних технологій.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Нас дуже непокоїть співпраця Росії з Іраном. Ми говоримо про це відкрито, і насамперед військово-технічна співпраця, тому що, з одного боку, Росія отримує дрони від Ірану, а з другого, Росія може багато чого дати Ірану, насамперед у плані розвитку іранської ядерної програми», - сказав дипломат.

Він зазначив, що Ізраїль «вже десятиліттями» говорить про це з Росією, і, на думку посла, принаймні в минулому ізраїльські доводи чули.

«Що відбувається сьогодні, я не берусь говорити. Нас, безумовно, це дуже непокоїть, і ми зробимо все, щоб Іран не зміг отримати доступ до ядерних технологій і ядерної зброї, насамперед дипломатичним шляхом. А якщо дипломатичні можливості будуть вичерпані, то є інші шляхи», - зауважив Бродський.

За його словами, за даними ізраїльської сторони, Іран поки що не має ядерної зброї, але якщо йому вдасться її створити, це докорінно змінить «принаймні Близький Схід, а, можливо, увесь світ», бо інші країни, наприклад, Саудівська Аравія, схочуть відновити паритет з Іраном і теж отримати ядерну зброю.

«Нічого доброго світові це не обіцяє», - зазначив посол Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль готовий до будь-якого розвитку подій - посол Бродський

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 липня в Колорадо під час Аспенського безпекового форуму заявив, що Іран уже має здатність протягом 1-2 тижнів запустити виробництво матеріалів для ядерної зброї, від чого Тегеран раніше утримувався під час дії ядерної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-