Сьогодні жодна країна не може змусити Україну і РФ сісти за стіл переговорів - китайський експерт

Сьогодні жодна країна не може змусити Україну і РФ сісти за стіл переговорів - китайський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Сьогодні жодна країна світу не в змозі вплинути на Україну і Росію та переконати чи змусити до переговорів про умови припинення війни.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Пекіні сказав авторитетний китайський експерт, професор міжнародних відносин пекінського Народного університету Женьмінь Ван Івей.

«Сьогодні жодна країна не в змозі вплинути на Київ і Москву, щоб вони відновили переговори», - сказав Ван.

На його переконання, головною перешкодою для зближення позицій України і Росії є глибока недовіра між двома країнами.

«Наприклад, Україна для будь-яких мирних переговорів чи майбутньої мирної угоди прагне заручитися підтримкою Китаю, а російська сторона не довіряє Україні і вимагає гарантій від Сполучених Штатів для підписання потенційної угоди», - зазначив експерт.

Фото: Zou Hong / China Daily

Він зауважив, що через відсутність довіри кожна зі сторін переконана, що інша скористається припиненням вогню для підготовки до нових атак у майбутньому, тому мирні переговори на даному етапі неможливі.

«Вочевидь, тільки тоді, коли обидві сторони не зможуть продовжувати війну чи вести бойові дії, тільки тоді вони можуть прийти за стіл переговорів», - припускає Ван.

Ще однією перешкодою китайський професор вважає глибокі розбіжності в баченні Києвом і Москвою передумов для початку перемовин про припинення вогню чи мирних переговорів.

«Українська сторона вимагає від Росії повернути всі території, окуповані нею під час війни, навіть із 2014-го року, включно з Кримом. Зрозуміло, що зараз це нереально, тому сьогодні неможливо збудувати міст через провалля між підходами України і Росії», - підсумував експерт.

Читайте також: Китай може змусити Росію зупинити цю війну - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей заявив, що так званий «консенсус» Китаю та Бразилії з шести пунктів щодо врегулювання «української кризи» здобув підтримку в більш як 110 країнах.

Перше фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-