Білоруса, який спробував розкопати могилу ван Гога, видворяють з Євросоюзу

Білоруса, який спробував розкопати могилу ван Гога, видворяють з Євросоюзу

Укрінформ
Білоруському художнику Олексію Кузьмичу, якого затримали після його перформансу на могилі відомого художника Вінсента ван Гога у Франції, наказали залишити територію Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруський портал Reform.news.

В опублікованому рішенні суду йдеться про те, що Олексій Кузьмич має залишити територію ЄС, щоб повернутися до країни походження чи будь-якої країни, в яких його легально можуть прийняти, за винятком країн-членів Євросоюзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Зазначається, що 30 липня Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі. Він намагався розкопати могилу ван Гога, бо «у світі закінчилися митці».

Читайте також: У Британії зоозахисники зіпсували перший офіційний портрет короля Чарльза

Після цього його відправили на місяць до СІЗО та оштрафували на €3 000.

Як відомо, Вінсент ван Гог - нідерландський художник-постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії західного мистецтва.

За трохи більше як десятиліття створив близько 2 100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя.

Читайте також: У Нідерландах пропалестинські активісти облили червоною фарбою фасад королівського палацу

Роботи включають пейзажі, натюрморти, портрети та автопортрети, і характеризуються сміливими кольорами, а також драматичним, імпульсивним та виразним малярством. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис.

За життя ван Гог не зумів здобути комерційного успіху, і у 37 років, після років психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

Фото: facebook.com/kuzmich.alexei

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-