У російському СІЗО після голодування помер антивоєнний активіст Павло Кушнір

У російському СІЗО після голодування помер антивоєнний активіст Павло Кушнір

Укрінформ
У слідчому ізоляторі у Біробіджані (Єврейська автономна область РФ) помер 39-річний антивоєнний активіст Павло Кушнір.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За даними видання «Вот так», Кушнір помер 27 липня внаслідок сухого голодування проти війни в Україні.

Про смерть Кушніра розповіли очільниця правозахисної організації «Русь сидящая» Ольга Романова та давня подруга музиканта піаністка Ольга Шкригунова.

Активіста затримали співробітники ФСБ за критику російської військової агресії проти України наприкінці травня. У Кушніра нібито виявили саморобне «посвідчення агента ФБР». Проти Кушніра порушили кримінальну справу за статтею про публічні заклики до терористичної діяльності.

Він працював у філармонії, видав свою антивоєнну книжку та вів ютуб-канал «Іноагент Малдер» із антифашистськими маніфестами. З листопада 2022 року він опублікував чотири ролики, в яких у поетичній формі критикував політику російської влади та війну в Україні.

Читайте також: Політв'язнів із Бахчисарая етапували з Криму до СІЗО у Ростові-на-Дону

Активіст виріс у Тамбові, закінчив Московську консерваторію імені Чайковського. Упродовж семи років працював солістом Курської обласної філармонії, потім три роки – в Курганській філармонії. 2023 року він став солістом Біробіджанської обласної філармонії.

Як повідомляв Укрінформ, Новгородський обласний суд засудив уродженця України Петра Опальника до восьми років колонії загального режиму у кримінальній справі щодо конфіденційної співпраці з іноземною державою.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-