Політв'язнів із Бахчисарая етапували з Криму до СІЗО у Ростові-на-Дону

Політв'язнів із Бахчисарая етапували з Криму до СІЗО у Ростові-на-Дону

Укрінформ
Політв'язнів, активістів Абдулмеджита Сейтумерова, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова, Сейдамета Мустафаєв, Ремзі Німетулаєва та Руслана Асанова етапували із СІЗО-2 у Криму до СІЗО-1 у Ростові-на-Дону РФ.

Про це «Кримській солідарності» повідомила дружина Ельдара Айше Якубова, передає Укрінформ.

«У липні я передала своєму чоловікові речі до кримського слідчого ізолятора - через активістів, які допомагають нам. Їм повідомили, що Ельдара та інших фігурантів цієї кримінальної справи в ізоляторі немає, і що їх вивезли», — прокоментувала етап дружина ув'язненого.

За даними адвокатів, які захищають активістів, 12 серпня у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону розпочнуться судові засідання.

Як повідомлялося, 24 серпня 2023 року о четвертій годині ранку російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму. Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим оголосили підозри щодо участі у діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в Росії.

Читайте також: Політв’язня Салієва відправили відбувати покарання у більш суворих умовах

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму дружину політв'язня Ельдара Якубова оштрафували за спробу зробити фото чоловіка у «суді».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-