Рівень злочинності від початку Олімпіади знизився - глава МВС Франції

Рівень злочинності від початку Олімпіади знизився - глава МВС Франції

Укрінформ
Рівень злочинності у Парижі та передмісті після початку Олімпійських ігор знизився, так само і загалом по Франції з початку цього року. Це пов'язано з гіперприсутністю сил правопорядку.

Так вважає міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

"Ми спостерігаємо зниження кількості насильницьких крадіжок на 24%, крадіжок транспортних засобів на 10% та дуже значне зниження всіх видів злочинів. Без сумніву, це відбувається завдяки гіперприсутності поліції та жандармерії на дорогах загального користування", - розповів Дарманен. 

Зокрема, міністр повідомив про 200 арештів, які відбулись за останні дні, 180 людей залишаються під вартою. 

Міністр також запевнив, що серйозної терористичної загрози немає, однак спеціальні служби залишаються дуже уважними. Він похвалив роботу поліції та системи транспорту, яка дозволяє уникати загрози скупчення великої кількості людей в одному місці.

Читайте також: Міністру внутрішніх справ Франції надіслали листа зі збудником чуми

Загалом до роботи під час Олімпіади залучено 35 000 поліцейських, у тому числі 1 700 іноземних правоохоронців, які допомагають іноземним туристам. На вулицях паризького регіону також перебувають 20 000 приватних охоронців і 18 000 військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, спецслужби ідентифікували певну кількість осіб, які можуть бути причетні до масштабного саботажу на французькій залізниці (SNCF), що стався за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі та зупинив рух швидкісних потягів по всій країні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-