У Венесуелі під час протестів затримали 2000 людей

У Венесуелі під час протестів затримали 2000 людей

Укрінформ
Тисячі венесуельців вийшли на марші протесту по всій країні через невдоволення результатами виборів, на яких Ніколаса Мадуро втретє оголосили президентом, близько 2 тисяч мітингувальників були заарештовані.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У суботу прихильники опозиції у різних містах вийшли на демонстрації, до яких їх закликала лідерка Марія Коріна Мачадо. Вона також виступила на мітингу в Каракасі.

«Зараз настає етап, який ми проходимо день за днем, але ми ще ніколи не були такими сильними, як сьогодні», - сказала Мачадо своїм прихильникам.

Прихильники вітали Мачадо на вулицях після того, як лідерка заявила в четвер виданню Wall Street Journal, що вона переховується і побоюється за своє життя.

Мадуро ж, виступаючи перед прихильниками того ж дня на мітингу в Каракасі, заявив: «Цього разу прощення не буде». Він повідомив, що близько 2 000 осіб було затримано на мітингах проти його переобрання, яких звинуватили у «злочинах» під час протестів, і пообіцяв затриманим «максимальне покарання».

Читайте також: Зеленський: Вагнерівці у Венесуелі - приклад безсоромного втручання Росії у справи інших країн

Окрім Каракаса, демонстрації пройшли в таких містах, як Валенсія, Маракайбо та Сан-Крістобаль.

За даними правозахисних груп, в тому числі американської Human Rights Watch, щонайменше 20 людей було вбито під час післявиборчих протестів. За даними уряду, у зв'язку з демонстраціями було заарештовано ще близько 1200 осіб.

Багато країн, зокрема США та Аргентина, вже визнали опозиційного кандидата Едмундо Гонсалеса переможцем виборів. Коста-Ріка, Еквадор, Панама і Уругвай також дійшли висновку в п'ятницю, що Гонсалес отримав найбільшу кількість голосів.

Інші країни, в тому числі Росія, Китай і Куба, привітали з перемогою Мадуро.

Читайте також: Мадуро просить Верховний суд Венесуели провести аудит президентських виборів

Як повідомляв Укрінформ, виборча комісія Венесуели, яку критики звинувачують у прихильності до правлячих соціалістів, оголосила Мадуро переможцем президентських виборів, як відбулися минулої неділі. За їх даними, він набрав 51% у порівнянні з 46% за опозиційного кандидата Едмундо Гонсалеса.

Фото: Bloomberg | Getty Images

Опубліковані результати виборів викликали масові звинувачення у фальсифікаціях і протести. Згодом сили безпеки розігнали протести, які уряд Мадуро назвав частиною спроби державного перевороту за підтримки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-