В Бурятії - надзвичайний стан через повінь, мешканців евакуюють

В Бурятії - надзвичайний стан через повінь, мешканців евакуюють

Відео
Укрінформ
Східні регіони Росії потерпають від сильної повені, зокрема в Забайкальському краї та Бурятії довелося евакуювати кількасот мешканців, в кількох місцях пошкоджена федеральна траса "Байкал".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням пресслужби крайового управління МНС, найбільше постраждали місто Петровськ-Забайкальський і прилеглі селища Орловський та Баляга. Також вода зруйнувала міст і пошкодила ділянку федеральної траси "Байкал".

У Бурятії через повінь запроваджено режим надзвичайної ситуації. Там із зони затоплення евакуйовано понад 200 місцевих жителів. Глава регіону Олексій Циденов повідомив про пошкодження трьох мостів, які належать до траси "Байкал". Автомобільний рух між центром Забайкальського краю Читою та столицею Бурятії Улан-Уде припинено, всі автобусні рейси скасовано.

Причиною паводків стали сильні дощі.

Як повідомляв Укрінформ, навесні в РФ на Південному Уралі були масштабні повені. Зокрема в Курганській області РФ паводкові води затопили старі уранові свердловини родовища «Добровільне», заражена ураном вода могла потрапити в річку Тобол.

Фото ілюстративне: Віталій Хоценко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-