На Сицилії проблеми з авіасполученням через виверження вулкана Етна

На Сицилії проблеми з авіасполученням через виверження вулкана Етна

Відео
Укрінформ
На італійському острові Сицилія почалося виверження вулкана Етна, через що авіасполучення з островом ускладнене, а деякі рейси скасовуються або перенаправляються в інші аеропорти.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Через масивну хмару попелу та диму з вулкана прибуття літаків в Міжнародний аеропорт Катанія, найпопулярніший аеропорт Сицилії, обмежили. Деякі рейси скасовані або перенаправлені в інші аеропорти острова, такі як Палермо і Комісо. Керівництво аеропорту порадило пасажирам звертатися до авіакомпаній для отримання інформації про свої рейси.

Як зазначається, Етна викидає дим у повітря, він впливає на видимість польотів.

Сусідні міста також засипало чорним вулканічним попелом після того, як минулої ночі почалося виверження кратера Ворагіне.

Катанія знаходиться на східному узбережжі Сицилії біля підніжжя гори Етна, найактивнішого вулкана Європи, який особливо активний останні п'ять років. Хоча Етна вивергається часто, лава не досягала прилеглих міст з 1800-х років. На Етні понад 200 кратерів, і коли один з них вивергається, чорний вулканічний попіл засипає місто Катанію, навколишні міста і села.

Читайте також: В Індонезії сталося два виверження вулкану Ібу

Як повідомляв Укрінформ, востаннє вулкан Етна вивергався 23 липня. Вулкан викинув в атмосферу велику хмару вулканічного попелу, у результаті чого робота одного з місцевих летовищ була призупинена.

Фото: Piero Bertino

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-