У Британії скликають екстрене засідання безпекового комітету після заворушень

У Британії скликають екстрене засідання безпекового комітету після заворушень

Укрінформ
В уряді Великої Британії підтвердили, що у понеділок відбудеться екстрене засідання комітету із надзвичайного реагування COBRA після затримання 150 учасників заворушень у містах країни упродовж вихідних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Рішення про скликання засідання COBRA ухвалене після того, як прем’єр-міністр Британії Кір Стармер засудив напад на готель, де проживають шукачі притулку в Ротерхемі, та пообіцяв, що причетні до заворушень відчують «усю суворість закону».

У неділю поліція відреагувала на насильство у Ротерхемі, Мілдсбро, Болтоні та інших частинах країни. Зустріч комітету COBRA відбудеться на шостий день ескалації насильства після різанини у Саутпорті.

Засідання COBRA у понеділок має надати уряду оновлену інформацію про сутички та відповіді на них найближчими днями. До нього долучаться профільні міністри та представники поліції.

Джерела припускають, що це засідання слід розглядати у контексті зустрічей, які вже відбулися, таких як зустріч прем’єр-міністра із керівниками поліції минулого четверга, а також зустріч старших міністрів у суботу.

Читайте також: У Британії під час заворушень через різанину в Саутпорті затримали близько сотні людей

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в кількох містах Великої Британії під час акцій протесту у зв'язку з загибеллю дітей унаслідок нападу у Саутпорті сталися сутички.

У британському Саутпорті 29 липня вранці зловмисник влаштував різанину у дитячому танцювальному клубі. Три дівчинки, 6, 7 та 9 років, загинули.

У неділю під час акцій протесту, влаштованих ультраправими у багатьох містах у Великій Британії проти міграційної політики уряду, у Ротергемі група осіб підпалила готель, де проживали шукачі притулку.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-