КНДР розмістить 250 установок балістичних ракет на кордоні з Південною Кореєю

КНДР розмістить 250 установок балістичних ракет на кордоні з Південною Кореєю

Укрінформ
Північна Корея розмістить 250 нових пускових установок тактичних балістичних ракет уздовж лінії розмежування з Південною Кореєю.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Церемонія передачі нових ракетних установок військовим пройшла напередодні ввечері у Пхеньяні за участю лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Кім у своєму виступі заявив, що балістичні ракети є основним озброєнням армії КНДР і закликав військових бути готовими до протистояння зі Сполученими Штатами, які залишатимуться ворожою для КНДР країною протягом багатьох поколінь.

У повідомленні північнокорейської сторони не вказуються назва і характеристики нових пускових установок, проте фахівці в Сеулі за опублікованими KCNA фото ідентифікували їх як установки для запуску твердопаливних тактичних балістичних ракет Hwasong-11 із бойовою частиною вагою 500 кг і максимальною зафіксованою дальністю польоту до 690 км.

Читайте також: Сеул вважає, що КНДР проведе ядерне випробування напередодні чи одразу після виборів у США

Збройні сили Південної Кореї заявили, що їх розвідка спільно з партнерами зі Сполучених Штатів постійно відстежує і тримає у полі зору розробку Пхеньяном зброї.

У відомстві також висловили сумнів із приводу того, чи зможе Північна Корея на тлі обмежених ресурсів і міжнародних санкцій збудувати достатньо ракет для нових пускових установок.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг назвала військову угоду Північної Кореї з Росією загрозою глобальній стабільності та засудила передачу Пхеньяном зброї Москві для війни проти України як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-