У Білорусі за чотири роки затримали з політичних мотивів понад 50 тисяч людей - правозахисники

У Білорусі за чотири роки затримали з політичних мотивів понад 50 тисяч людей - правозахисники

Укрінформ
У Білорусі від 2020 року, коли відбулися масові протести під час президентських виборів, понад 50 тисяч громадян було затримано з політичних мотивів.

Про це повідомив представник білоруського правозахисного центру «Вясна» Леонід Судаленко, передає Укрінформ із посиланням на Зеркало.

За словами Судаленка, загалом за цей час понад 3380 осіб визнано політв'язнями. З них майже дві тисячі людей були звільнені, близько 1134 осіб відбули покарання і були звільнені (решта перебувала в СІЗО та/або залишила країну, не відбуваючи покарання).

Судаленко наголосив, що за останні три роки спостерігається зростання кількості засуджених із політичних мотивів. «Репресії не слабшають, і немає жодних ознак того, що вони зупиняться найближчим часом», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС 5 серпня запровадила обмежувальні заходи проти ще 28 осіб за їхню роль у внутрішніх репресіях та порушеннях прав людини у Білорусі. Нові санкцій прийняті напередодні четвертої річниці фальсифікації президентських виборів у Білорусі.

У серпні 2020 року в РБ відбулися президентські вибори, переможцем яких був оголошений Олександр Лукашенко. Проте на думку багатьох спостерігачів, перемогу у першому турі здобула Світлана Тихановська.

Читайте також: У двох регіонах України перейменували вулиці на честь білоруських борців за свободу

У країні розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів виборів. Влада жорстоко придушила ці виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-