На півночі Китаю через загрозу паводків евакуювали понад 28 тисяч людей

На півночі Китаю через загрозу паводків евакуювали понад 28 тисяч людей

Укрінформ
У північно-східній китайській провінції Ляонін через загрозу паводків та стихійних лих із небезпечних районів евакуювали понад 28 тисяч людей.

Про це повідомляє People's Daily, передає Укрінформ. 

За даними метеорологів, під час злив, що від неділі накрили майже всю територію провінції, зафіксували найбільшу кількість опадів за одну годину - 81,9 мм, а середня кількість опадів у Ляонін за останню добу сягає 25,4 мм.

Сильні дощі спричинили різке підняття рівня води в кількох великих річках регіону та загрози затоплення кількох міст і селищ, тож місцева влада ухвалила евакуювати понад 28 тисяч людей із найбільш небезпечних місць.

У восьми з 14 районів провінції оголошено підвищений рівень реагування на надзвичайні ситуації для боротьби з повенями, зокрема і в адміністративному центрі провінції місті Шеньян із населенням понад 9 мільйонів.

Рятувальники та працівники інших державних установ мобілізовані для річкового патрулювання та моніторингу рівнів води у водоймах.

Читайте також: В’єтнам накрили зливи - від повеней і зсувів є загиблі та зниклі безвісти

Провінційна метеорологічна обсерваторія попередила, що у вівторок і середу очікуються дощі, місцеві жителі мають зберігати пильність і в разі небезпеки звертатись до рятувальників.

Як повідомляв Укрінформ, на північному заході Пакистану мусони спричинили раптову повінь, внаслідок якої загинуло щонайменше 24 особи.

Фото: CFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-