В’єтнам і Філіппіни проведуть перші спільні навчання сил берегової охорони

В’єтнам і Філіппіни проведуть перші спільні навчання сил берегової охорони

Укрінформ
В’єтнам і Філіппіни, відповідно до нових домовленостей про посилення морської співпраці, цього тижня проведуть у Манільській затоці перші спільні навчання своїх сил берегової охорони.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Домовленості про спільні навчання берегової охорони та запобігання надзвичайним інцидентам у Південнокитайському морі були укладені в січні під час державного візиту до Ханоя президента Філіппін Фердинанда Маркоса-молодшого.

Дві країни Південно-Східної Азії мають давні територіальні суперечки стосовно деяких частин Південнокитайського моря, а останнім часом зіткнулися зі зростаючим тиском із боку Китаю, який висуває претензії на майже все згадане море й оспорює контроль над деякими його островами і рифами, окрім В’єтнаму й Філіппін у Малайзії, Брунею і Тайваню. 

Для участі у морських маневрах, які стартують 9 серпня і триватимуть п’ять днів, до Маніли прибув 90-метровий корабель берегової охорони В’єтнаму CSB 8002. Із філіппінської сторони у навчаннях візьме участь 83-метрове патрульне судно Gabriela Silang. 

Навчання берегової охорони двох країн будуть зосереджені на пошуково-рятувальних роботах і запобіганні пожежам та вибухам.

Читайте також: Філіппіни не поступатимуться своїми позиціями в Південнокитайському морі - президент

У береговій охороні Філіппін зазначають, що, попри суперництво із В’єтнамом, проведення спільних навчань доводить, що дві сторони спроможні працювати разом, та сподіваються застосувати подібний досвід у роботі з Китаєм для деескалації ситуації. 

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати нададуть Філіппінам $500 мільйонів на модернізацію армії та берегової охорони і посилення двосторонньої співпраці у сфері безпеки на тлі спільного занепокоєння зростаючою агресивністю дій Китаю в регіоні.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-