У Британії створять «постійну армію» поліцейських для боротьби із заворушеннями

У Британії створять «постійну армію» поліцейських для боротьби із заворушеннями

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що в країні буде створена «постійна армія» поліцейських для боротьби із заворушеннями.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

«У нас буде постійна армія спеціалізованих офіцерів для виконання громадських обов'язків, так що у нас буде достатньо офіцерів, щоб впоратися з цим там, де це необхідно», - сказав прем'єр-міністр.

Він додав, що вже відбулися сотні арештів, деякі з затриманих з'явилися в суді сьогодні вранці.

Прем'єр-міністр також застеріг від незаконної діяльності в Інтернеті.

«Я абсолютно чітко дав зрозуміти, що кримінальний закон застосовується як в Інтернеті, так і в офлайні. Якою б не була видима мотивація, це не протест, це чисте насильство, і ми не потерпимо нападів на мечеті або наші мусульманські громади», - сказав він.

Як зазначає Sky News, британська поліція провела 378 арештів, пов'язаних з насильницькими заворушеннями по всій Великій Британії, і ця кількість зростатиме з кожним днем, а поліція продовжує встановлювати причетних і затримувати винних, повідомив голова Національної ради начальників поліції Гевін Стівенс.

Як повідомляв Укрінформ, у британському Саутпорті 29 липня вранці зловмисник влаштував різанину у дитячому танцювальному клубі. Три дівчинки, 6, 7 та 9 років, загинули.

Читайте також: У Британії під час заворушень через різанину в Саутпорті затримали близько сотні людей

Після цього у суботу в кількох містах Великої Британії відбулися акції протесту, які супроводжувались сутичками.

У неділю під час акцій протесту, влаштованих ультраправими у багатьох містах у Великій Британії проти міграційної політики уряду, у Ротергемі група осіб підпалила готель, де проживали шукачі притулку.

Фото: Christopher Furlong / Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-