Країна продовжить нарощувати оборонний бюджет - президент Тайваню

Країна продовжить нарощувати оборонний бюджет - президент Тайваню

Укрінформ
Наступного року оборонний бюджет Тайваню сягне майже 20 млрд дол. США, що стане рекордним показником за всю історію країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на слова президента Тайваню Лая Цінде.

“Загальний оборонний бюджет Тайваню наступного року досягне 647 млрд тайванських доларів (19,74 млрд дол. США) на тлі намагань острівної держави збільшити оборонну самостійність й співпрацю із демократичними партнерами”, - йдеться у матеріалі.

За словами президента, посилення міжнародної співпраці та нарощування оборонного бюджету необхідні Тайваню для “убезпечення миру й процвітання”.

Reuters зауважує, що цього року Тайвань планує витратити на оборону 608,8 млрд тайванських доларів (близько 18,5 млрд дол. США).

Читайте також: На Тайвані оприлюднили трейлер серіалу про вторгнення Китаю на острів

Як відомо, Тайвань управляється власною адміністрацією з 1949 року, коли туди втекли залишки сил Гоміндану після поразки в громадянській війні з комуністами Мао Цзедуна. З того часу острів зберігає прапор та інші атрибути колишньої Китайської Республіки, яка існувала на материку до захоплення влади комуністами.

Пекін вважає Тайвань бунтівною провінцією КНР і прагне «возз’єднати» із материком, під чим має на увазі встановлення контролю комуністичного уряду над демократично керованим островом.

Як повідомляв Укрінформ, Пекін заявив, що подальше озброєння Тайваню "не зупинить історичну тенденцію до возз'єднання Китаю".

Фото: EPA/ RITCHIE B. TONGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-