На Тайвані оприлюднили трейлер серіалу про вторгнення Китаю на острів

На Тайвані оприлюднили трейлер серіалу про вторгнення Китаю на острів

Укрінформ
На Тайвані вийшов трейлер серіалу «День 0» про потенційне вторгнення китайської армії на острів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

У майже 18-хвилинному трейлері йдеться про фіктивний план китайської армії встановити військово-морську блокаду Тайваню під виглядом пошуково-рятувальної місії.

Трейлер також показує кібератаки, що порушують інфраструктуру острова, і диверсії, які здійснюються колаборантами Китаю напередодні вторгенння.

Частина фінансування серіалу з 10 частин надійшла від Міністерства культури Тайваню та Роберта Цао, засновника та колишнього голови United Microelectronics Corporation, другого за величиною виробника мікросхем на Тайвані.

Останніми роками Цао був активним прихильником покращення оборони Тайваню, і в 2022 році пообіцяв виділити 1 мільярд тайваньських доларів (30,5 мільйонів доларів США) на допомогу в навчанні трьох мільйонів цивільних солдатів.

Читайте також: Тайвань починає військові навчання з імітацією реальних бойових дій проти Китаю

Продюсерка серіалу Чен Шін-мей сказала, що її команда нині веде переговори з великою міжнародною стримінговою платформою щодо випуску серіалу, сподіваючись таким чином привернути більше світової уваги до загроз, з якими стикається Тайвань з боку Китаю.

Вона відмовилася публічно оголошувати назву цієї стримінгової компанії, у той час як декілька акторів і режисерів вибули з проєкту через побоювання образити Китай.

Зазначається, що перспектива конфлікту між КНР й Тайванем існує десятиліттями, але рідко про неї говорять безпосередньо на тайванських телевізійних шоу, частково через делікатність теми та ризик налякати інвесторів у місці, яке вважається глобальним центром виробництва мікросхем.

Читайте також: Китай продовжує тиск на Тайвань - направив до острова три десятки бойових літаків і сім кораблів

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що жителі Тайваню і материка належать до однієї китайської нації, і жодне зовнішнє втручання не зможе зупинити «возз’єднання» острова з КНР.

Фото: Zeroday Cultural and Creative

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-