Українці Міннесоти переконані у твердій проукраїнській позиції Волза

Українці Міннесоти переконані у твердій проукраїнській позиції Волза

Ексклюзив
Укрінформ
Українці в американському штаті Міннесота переконані, що його губернатор Тім Волз, висунутий демократами як кандидат на посаду віцепрезидента, займає тверду проукраїнську позицію.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла голова Українсько-американського адвокаційного комітету Міннесоти Людмила Анастазієвська, яка понад тридцять років мешкає у тому штаті.

Читайте також: Гілларі Клінтон прокоментувала оголошення Тіма Волза кандидатом у віцепрезиденти

Уперше Анастазієвська бачилася з Волзом після початку повномасштабної війни, коли вона з групою інших українських активістів організувала багатолюдний мітинг у столиці штату Сент-Полі на підтримку України. У ньому взяли участь губернатор та його дружина Гвен Волз.

«Він тоді виступив і сказав таке: «Ви, українські громади, вплетені в тканину цього штату. Без українських жителів Міннесоти немає Міннесоти, і сьогодні – ми всі українці», – згадує активістка.

Ще одна зустріч відбулася у березні 2022 року. Адвокаційний комітет співпрацював з низкою організацій для розробки закону, який би обмежував співпрацю штату з Росією, зокрема заборонив державні інвестиції в ту країну.

Читайте також: Волц: вдалий хід чи перша помилка Гарріс?

«Для мене було великою честю свідчити на підтримку цього законопроєкту в законодавчому органі штату, – сказала Анастазієвська. – Я сама родом з Маріуполя, то я їм розказувала, що насправді відбувається. Законопроєкт було ухвалено одноголосно і сенатом, і палатою представників штату, і потім наш губернатор віддав честь українській громаді, провів урочисту церемонію підписання документа, який припинив державні інвестиції в бізнеси, пов’язані з Росію та Білоруссю».

Волц видав спеціальний наказ, яким розпорядився більш як двом десяткам державних установ розірвати будь-які контракти з російськими організаціями і сказав: «Міннесота твердо стоїть на боці України й рішуче засуджує дії російського уряду. Я закликаю інших осіб, компанії та організації припинити підтримку російських організацій і компаній».

Тоді Волз підняв над своєю резиденцією український прапор на знак підтримки нашої держави.

За словами активістки, його люблять і шанують у Міннесоті.

Вона нагадала, що нещодавно з подачі Волза було запроваджено безкоштовне шкільне харчування для всіх дітей у школах штату, а не лише з бідних родин.

Також він є рішучим прихильником прав працівників і підписав закон про оплачувану відпустку, що практикується не в кожному штаті.

«А головне, як ми упевнилися з наших зустрічей, спілкувань із ним, він є рішучим прихильником України», – додала Анастазієвська.

Вона наголосила, що губернатор може знаходити компроміси й співпрацювати з обома партіями, залишаючись демократом.

«Мені здається, його сила в тому, що він може знаходити, як то кажуть, золоту середину, можливість домовитися з обома сторонами», – сказала вона.

Повний текст публікації читайте тут.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок кандидатка на президентських виборах від демократів Камала Гарріс оголосила кандидатом на посаду віцепрезидента губернатора штату Міннесота Тіма Волза.

Фото: X/Tim Walz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-