Париж попросив ФБР допомогти у розслідуванні диверсій на залізниці в день відкриття Олімпіади - ЗМІ

Париж попросив ФБР допомогти у розслідуванні диверсій на залізниці в день відкриття Олімпіади - ЗМІ

Укрінформ
Французькі правоохоронці, які розслідують диверсії на залізниці за декілька годин до церемонії відкриття Олімпійських Ігор у Парижі, попросили про допомогу співробітників американського ФБР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Зазначається, що слідчі звернулися до ФБР після того, як деякі ЗМІ отримали електронний лист, який, на думку поліції, міг бути надісланий зловмисниками. У листі був викладений список претензій, але він не містив інформації про взяття на себе відповідальності за диверсії.

Цей електронний лист, підписаний «несподіваною делегацією», було надіслано із адреси riseup.net, яка належить організації в американському Сіетлі і яка заявляє, що «надає комунікаційні та комп’ютерні ресурси союзникам, які беруть участь у боротьбі проти капіталізму та інших форм переслідування».

За словами співрозмовників, оскільки riseup.net знаходиться у США, французька поліція попросила ФБР звернутися до організації з вимогою ідентифікувати власника облікового запису електронної пошти.

Як повідомлялося, у ніч на 26 липня в різних точках французької мережі швидкісних потягів TGV були перерізані і підпалені оптоволоконні кабелі, що проходять близько до колій і передають інформацію про безпеку для машиністів.

Читайте також: Рівень злочинності від початку Олімпіади знизився - глава МВС Франції

Це сталося всього за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор, коли велика кількість пасажирів планувала прибути до Парижа, що спричинило великий хаос на станціях.

В.о. міністра внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що не може виключати причетність іноземних держав до диверсії та саботажу на залізниці напередодні відкриття Олімпіади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-