Байден не певен, що в разі програшу Трампа передача влади відбудеться мирно

Байден не певен, що в разі програшу Трампа передача влади відбудеться мирно

Укрінформ
Президент США Джо Байден припускає, що в разі програшу на президентських виборах кандидат від республіканців Дональд Трамп не визнає своєї поразки, і передача влади не буде мирною.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю CBS, яке вийде в телеефір у неділю 11 серпня.

Відповідаючи на запитання, чи впевнений він, що в січні 2025 року відбудеться мирна передача влади, Байден сказав: «Якщо Трамп програє, я зовсім не впевнений. Він має на увазі те, що каже. Ми не сприймаємо його серйозно. Але він має це на увазі - усі ці речі про те, що «якщо ми програємо, буде кровопролиття, це будуть вкрадені вибори».

Президент також припустив, що команда Трампа може вдатися до фальсифікації при підрахунку голосів.

«Подивіться, що вони зараз намагаються зробити в місцевих виборчих округах, де люди підраховують голоси, або розставляють людей у штатах на місця, де рахуватимуть голоси», - підкреслив він.

Читайте також: Трамп анонсував своє інтерв'ю Ілону Маску

Зазначається, що Байден дав у середу інтерв’ю CBS - перше після його відмови 21 липня від участі у виборах.

Президент відповів на запитання журналіста щодо його рішення вийти з перегонів, поглядів на ситуацію в країні, зокрема американську демократію.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд США відхилив клопотання штату Міссурі відкласти винесення вироку експрезиденту Дональду Трампу в Нью-Йорку за звинуваченням у кримінальному злочині, пов'язаному із виплатою грошей за мовчання порноакторці.

Фото: CBS News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-