У РФ топменеджера авіазаводу засудили на дев'ять років у справі про держзраду

У РФ топменеджера авіазаводу засудили на дев'ять років у справі про держзраду

Укрінформ
Московський обласний суд визнав топменеджера Луховицького авіаційного заводу Михайла Баранова винним у державній зраді і призначив йому дев'ять років ув'язнення.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Баранова визнали винним у державній зраді, створенні злочинного співтовариства, крадіжці в особливо великому розмірі та замаху на контрабанду озброєння. Суд ухвалив рішення в особливому порядку — це означає, що Баранов визнав провину.

Суд також задовольнив позов «Об'єднаної авіабудівної корпорації» до Баранова майже на 5 млн рублів.

Про арешт топменеджера підмосковного авіаційного заводу стало відомо у вересні 2022 року. ФСБ стверджувала, що директор з якості на Луховицькому авіазаводі зробив фото креслень бойової авіаційної техніки, як були під грифом «цілком таємно», і передав знімки громадянинові України, який працював на «Одеському авіаційному заводі».

На інтернет-сторінці Луховицького авіазаводу повідомляється, що він, зокрема, виробляє та ремонтує військові літаки МіГ, Ту-160М.

Читайте також: У РФ українця засудили до 8 років за «конфіденційну співпрацю» з Україною

Як повідомляв Укрінформ, у квітні міський суд Санкт-Петербурга засудив до семи років колонії суворого режиму 76-річного російського фізика Олександра Куранова у справі про державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-