Румунський бізнесмен міг платити сину Байдена для впливу на політику США - прокурори

Румунський бізнесмен міг платити сину Байдена для впливу на політику США - прокурори

Укрінформ
Федеральні прокурори у кримінальній справі проти Гантера Байдена підозрюють сина президента США у тому, що він отримував платежі від румунського бізнесмена, який намагався «вплинути на урядові установи США» у зв'язку з кримінальними розслідуваннями у Румунії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За словами прокурорів, вони планують представити докази того, що Гантер Байден та його діловий партнер у 2015-2017 роках «отримали компенсацію від іноземного суб’єкта, який намагався вплинути на політику і громадську думку США».

Цей «іноземний суб’єкт» у документах вказаний за ініціалами Г. П. За даними ЗМІ, це Габріель Поповічу, якого румунські слідчі звинувачують у корупції.

Прокурори також заявляють, що Гантер Байден і його бізнес-партнер погодилися допомогти іноземцю оскаржити кримінальні звинувачення проти нього у Румунії.

Як стверджують прокурори, через стурбованість тим, що «лобістська робота може мати політичні наслідки» для батька Гантера Байдена, угода була укладена таким чином, щоб «приховати справжній характер роботи».

Прокурори заявляють, що бізнес-партнеру Байдена-молодшого виплатили понад $3 мільйони, які він розділив із Гантером і ще одним діловим партнером.

Як повідомлялося, у грудні минулого року федеральне велике журі звинуватило Гантера Байдена в тому, що він не сплатив 1,4 мільйона доларів податків у період з 2016 по 2019 роки, витративши мільйони доларів на наркотики та різні коштовні речі. Суд має розпочатися наступного місяця в Лос-Анджелесі. Байден молодший не визнає себе винним.

Читайте також: Син Байдена позивається до податкової служби через порушення права на конфіденційність

Крім того, проти Гантера Байдена були висунуті звинувачення в тому, що він зробив дві неправдиві заяви під час заповнення документів для придбання зброї. Гантер Байден стверджував, що не був залежним від заборонених наркотиків. Його також звинуватили у незаконному зберіганні зброї. Федеральне журі присяжних цього тижня визнало його винним за всіма трьома звинуваченнями.

Федеральний суддя у Делавері оголосить остаточний вирок Гантеру Байдену через тиждень після проведення президентських виборів.

Фото: WireImage

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-