Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус очолив тимчасовий уряд Бангладеш

Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус очолив тимчасовий уряд Бангладеш

Укрінформ
Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус у четвер склав присягу як глава тимчасового уряду Бангладеш.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Президент країни Мохаммед Шахабуддін привів до присяги Юнуса та інших членів нового тимчасового уряду в президентському палаці у Дацці, де були також присутні іноземні дипломати, політики, члени громадянського суспільства та провідні бізнесмени.

Як зазначається, Юнус повернувся до Бангладеш із закордонної поїздки в четвер. Його зустріли в міжнародному аеропорту Дакки головнокомандувач збройних сил країни генерал Вакер-Уз-Заман та керівники військово-морських і військово-повітряних сил країни.

Його призначення сталося після відставки колишнього прем'єр-міністра Шейх Хасіни, яка втекла до Індії після кількох тижнів масштабних протестів у країні.

Юнус є давнім опонентом Хасіни, і його призначення на посаду тимчасового глави уряду було запропоновано студентами-протестувальниками.

Читайте також: Армія Бангладеш оголосила про формування тимчасового уряду

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасіна 5 серпня подала у відставку на тлі масових протестів в країні та разом із сестрою втекла в Індію на військовому гелікоптері.

Сотні людей були вбиті у Бангладеш під час розгону демонстрацій, що розпочалися як протести проти квот на робочі місця і переросли в рух з вимогою відставки глави уряду.

Економіст і банкір Мухаммад Юнус став лауреатом Нобелівської премії миру у 2006 році за роботу з розвитку ринків мікрокредитування. Він допоміг тисячам людей вирватися з бідності через заснований ним у 1983 році банк Grameen Bank, який надає невеликі кредити бізнесменам, які не можуть претендувати на звичайні банківські позики.

Президент Мохаммед Шахабуддін також наказав звільнити з-під домашнього арешту лідера опозиції Халеду Зію, давню суперницю Хасіни, яка була засуджена за звинуваченнями в корупції у 2018 році.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-