Канада, ЄС, Британія і США вимагають від Лукашенка звільнити усіх політвʼязнів

Канада, ЄС, Британія і США вимагають від Лукашенка звільнити усіх політвʼязнів

Заява
Укрінформ
Санкційний та інший тиск міжнародної спільноти на Білорусь зростатиме, поки режим Олександра Лукашенка не звільнить усіх політичних вʼязнів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві Канади, Великої Британії, ЄС та США у зв’язку з четвертою річницею сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі.

“Ми закликаємо білоруську владу негайно та безумовно звільнити усіх майже 1400 політичних вʼязнів, утримуваних у тюрмах Білорусі. Ми продовжимо розглядати усі варіанти, серед них і додаткові санкції, аби покарати тих, хто сприяє утискам режимом Лукашенка демократії у Білорусі”, - наголошується у заяві.

Підписанти також пообіцяли “викривати й перекривати потоки важливої підтримки й компонентів з Білорусі, що підтримують неспровоковану війну Росії проти України”. “Ми підтверджуємо, що нещодавно оголошені санкції, - це погоджені, багатосторонні зусилля, спрямовані на забезпечення відповідальності режиму Лукашенка”, - підкреслюється у документі.

Як повідомлялося, сьогодні кілька країн, серед яких Канада та Велика Британія, оголосили про новий пакет санкцій проти Білорусі за порушення нею прав власних громадян і підтримку російського вторгнення до України.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Білорусі

У серпні 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори, переможцем яких був оголошений Лукашенко. Проте на думку багатьох спостерігачів, перемогу у першому турі здобула Світлана Тихановська.

У країні пройшли масові протести проти фальсифікації результатів виборів. Влада жорстоко придушила ці виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-