Канада розширила санкції проти Білорусі

Канада розширила санкції проти Білорусі

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти 10 громадян Білорусі та 6 білоруських компаній й організацій, відповідальних за порушення прав людини у країні та залучених до підтримки російського вторгнення до України.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

“До санкційного переліку увійшли судді, які відверто порушивши права людини, необґрунтовано винесли вироки проти захисників демократії та пересічних громадян за висловлення ними незгоди із сфальсифікованими виборами 2020-го року. До цього переліку також потрапили особи, які координували військове виробництво у Білорусі та були в близькій співпраці із Росією”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що канадські санкції було також запроваджено проти підприємств “білоруського оборонного й військово-промислового комплексу, залучених до виробництва або ремонту військового обладнання, що використовується у російському повномасштабному вторгненні до України”. “Канада також оголошує санкції проти білоруського державного підприємства, яке порушувало право своїх співробітників на мирний протест після сфальсифікованих виборів у серпні 2020-го року, залякуючи та звільняючи співробітників, які приєдналися до мирних протестів й страйків”, - зауважили у МЗС.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, а підсанкційним особам забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти Білорусі

Зауважимо, що Канада вже 15 разів оголошувала про розширення санкцій проти Білорусі й досі під дією канадських обмежувальних заходів перебувають 221 білоруських осіб та 77 компаній і установ.

Нагадаємо: нові санкції проти Білорусі сьогодні оголосила також Велика Британія.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори, переможцем яких був оголошений Олександр Лукашенко. Проте на думку багатьох спостерігачів, перемогу у першому турі здобула Світлана Тихановська.

У країні пройшли масові протести проти фальсифікації результатів виборів. Влада жорстоко придушила ці виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-