США виявили російський військовий корабель біля островів Аляски

США виявили російський військовий корабель біля островів Аляски

Укрінформ
Катер берегової охорони США, який здійснював звичайне патрулювання навколо Алеутських островів Аляски, виявив російський корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Екіпаж катера берегової охорони США Alex Haley виявив судно приблизно за 48 кілометрів на південний схід від перевалу Амукта у понеділок, йдеться в п'ятничній заяві берегової охорони.

Екіпаж вертольота з авіабази берегової охорони Kodiak також помітив судно.

Згідно із заявою, судно "здійснювало транзит у міжнародних водах, але все ще перебувало у виключній економічній зоні США", яка простягається на відстані 370 кілометрів від берегової лінії США.

Корабель берегової охорони не виходив на зв'язок з російським кораблем, але слідував за ним, коли той рухався на схід, йдеться в заяві.

"Ми супроводжували корабель, щоб забезпечити відсутність порушень інтересів США в морському середовищі навколо Аляски", - сказав у заяві командир есмінця Alex Haley капітан Стівен Болдовський.

Це вже не перший подібний випадок біля Аляски. У липні берегова охорона під час патрулювання помітила чотири китайські військові кораблі на північ від проходу Амчитка на Алеутських островах у міжнародних водах, але також у межах виключної економічної зони США, повідомили офіційні особи.

Пізніше того ж місяця російські і китайські бомбардувальники вперше разом злетіли з однієї бази на північному сході Росії і пролетіли в міжнародному повітряному просторі біля узбережжя Аляски, що стало новим проявом розширення військового співробітництва між РФ і КНДР, яке, за словами міністра оборони США Ллойда Остіна, викликає занепокоєння.

Читайте також: Фінські та шведські пілоти перехопили винищувачі Росії над Балтійським морем

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США висміяв повідомлення про те, що режим Путіна намагається оголосити незаконним продаж Російською імперією регіону Аляски Сполученим Штатам у ХІХ сторіччі, щоби повернути її до складу нинішньої Росії.

Фото: uscg.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-