Південна Корея у першому півріччі подвоїла експорт до Тайваню чипів для штучного інтелекту

Південна Корея у першому півріччі подвоїла експорт до Тайваню чипів для штучного інтелекту

Укрінформ
Експорт чипів пам’яті з Південної Кореї до Тайваню у першому півріччі зріс більш ніж на 225 відсотків порівняно з роком раніше завдяки стрибку попиту на високопродуктивну пам’ять із високою пропускною здатністю (HBM) для штучного інтелекту (ШІ).

Про це з посиланням на дані південнокорейського Міністерства промисловості повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У вартісному вираженні вихідні поставки чипів пам’яті до Тайваню за перші шість місяців досягли $4,26 мільярда, що на 225% більше, ніж рік тому, і значно перевершує загальне зростання експорту цих напівпровідників із Південної Кореї на 88,7%.

Тайвань у січні-червні став третім за величиною імпортером південнокорейських чипів, піднявшись на дві сходинки й випередивши В’єтнам та Сполучені Штати.

Сплеск продажів до Тайваню пояснюється поставками чипів HBM корейським виробником SK hynix американському виробнику графічних процесорів для штучного інтелекту Nvidia, який пакує свої прискорювачі ШІ на тайванському підприємстві TSMC. SK hynix є єдиною південнокорейською компанією, яка постачає Nvidia продукцію HBM, основний компонент прискорювачів ШІ.

Читайте також: Компанії Китаю готуються до санкцій США та скуповують чипи Samsung - Reuters

Минулого місяця SK hynix повідомила у фінансовому звіті про зростання продажів HBM на більш ніж 250% у порівнянні з минулорічним аналогічним періодом, зазначивши, що за підсумками року очікує 300-відсоткове збільшення доходу від HBM порівняно з 2023-м.

Як повідомляв Укрінформ, найбільший у світі виробник мікросхем пам’яті південнокорейська корпорація Samsung Electronics заявила про початок серійного виробництва LPDDR5X, найтоншого в галузі чипа мобільної пам’яті DRAM, адаптованого до використання на смартфонах і планшетах технологій штучного інтелекту (ШІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-